NLQF-6

We hebben fantastisch nieuws!

Er is de laatste tijd hard gewerkt aan de kwaliteit en de inschaling van het eindniveau van de opleiding osteopathie. Inschaling van gereguleerde en private kwalificaties in het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF (en daarmee tevens in het Europees kwalificatieraamwerk EQF) maakt het mogelijk om in Nederland en Europa het niveau van kwalificaties onderling te vergelijken. Een certificaat/diploma van een ingeschaalde private kwalificatie betekent dat de gediplomeerde het niveau van inschaling heeft bereikt en de daarbij behorende leeruitkomsten heeft aangetoond.

Het niveau van de leeruitkomsten osteopathie is door het NCP NLQF ingeschaald op NLQF niveau 6.
Dit is vergelijkbaar met een HBO-Bachelor-diploma.
We oriënteren ons op dit moment over vervolgstappen voor een NLQF 7.

Wat heb je eraan?
STUDENT:
‘Ik kan aan de slag in binnen- en buitenland omdat de waarde van mijn diploma helder is’.

WERKNEMER:
‘Ik kan laten zien wat ik weet en kan. Zowel binnen Nederland als internationaal’.

WERKGEVER:
‘Ik vergroot de kans dat ik de juiste medewerkers vindt in deze arbeidsmarkt. Met NLQF kan ik zien wat het werk- en denkniveau van iemand is’.

continue reading

Related Posts

  • Het CIG (College Integrale Geneeswijzen) is door de NRTO geaccrediteerd als volwaardig opleidingsinstituut, kwalitatief en professioneel. Hierdoor hebben wij registratie in het STAP-scholingsregister. Ons Instituut is daarmee een erkende opleidingsinstelling. Wij voldoen ook aan talloze andere accreditaties.

  • OsEAN (Osteopathic European Academic Network) timmert hard aan de weg. Dit netwerk speelt inmiddels een toonaangevende rol in het osteopathisch onderwijs in heel Europa, onder andere door de vele (internationale) programma’s die het netwerk aanbiedt.

  • Inmiddels loopt onze voltijdopleiding al weer vier jaar en neemt de toestroom van studenten elk jaar opnieuw toe. We zijn blij te merken dat meer en meer studenten ervoor kiezen om direct na hun middelbare schooltijd te starten met de opleiding Osteopathie.