Toelating en inschrijving

Hier vind je alle informatie omtrent de toelating en inschrijving voor de opleiding Osteopathie aan College Sutherland. Hier kun je zien aan welke eisen je moet voldoen en hoe het aanmeldproces voor deze opleiding verder verloopt.

Voltijdsonderwijs

Als toelatingscriterium voor het voltijds-onderwijs geldt een afgesloten opleiding HAVO of VWO met N&G of N&T.

Deeltijdonderwijs

Het deeltijd-onderwijs bestaat uit een zevenjarig studieprogramma. Voorafgaande aan de opleiding Osteopathie vindt een jaar scholing in de medische basisvakken (MBK) plaats (propedeuse).

Gedurende de propedeuse wordt de student opgeleid in de medische basisvakken tot op het niveau van HBO-onderwijs. Het zelfstandig leren van de student staat centraal. Daarvoor biedt de opleiding gedifferentieerde werkvormen binnen een servicegerichte onderwijsorganisatie aan. Voor meer info over deze opleiding kun je kijken op de pagina van de Propedeuse Medische Basiskennis.

Verkort deeltijdonderwijs

Als toelatingscriterium voor het verkorte deeltijd-onderwijs geldt een afgesloten opleiding in Fysiotherapie

Er is een toelatingscommissie voor hen die anders dan bovengenoemd (para)medisch geschoold zijn (tenminste 1.260 SBU (studiebelastingsuur) ofwel 45 ECTS scholing in de medische basisvakken). Zo nodig moet je eerst de propedeuse (MBK) te volgen (1 jaar + aanvullend programma) volgen. Bij een andere dan (para)medische vooropleiding, volg je een additioneel praktijkgericht studieprogramma. Dit komt neer op ongeveer 1 dag per week extra studietijd.

Uitzonderingen zijn de mensen die een van de volgende vooropleidingen hebben:

  • Mensendieck therapie
  • Ergotherapie
  • Manueel therapie
  • HBO-V (verpleegkunde)
  • Artsen

Met deze vooropleiding kan de propedeuse wel worden overgeslagen, maar zal verder het deeltijd-traject gevolgd moeten worden.

Maximum aantal studenten

College voor Osteopathie Sutherland Amsterdam kent een maximum toelating van 30 studenten per leerjaar, zodat we iedereen persoonlijk kunnen begeleiden. De samenwerking tussen de studentenraad, docentenraad, directie en secretariaat, benadrukt de persoonlijke sfeer.

Zo schrijf je je in voor de Opleiding Osteopathie

Inschrijving voor de Opleiding Osteopathie gebeurt door aanmelding via onze Elektronische Leer Omgeving (ELO) Campus 11:

  • Via de studentenlogin op de homepage kom je bij Campus 11 terecht
  • Kies ‘beroepsopleiding’ of ‘professional education’
  • Kies ‘maak een student/alumnus account aan’
  • Volg de stappen van het aanmeldproces en voer je gegevens in.

Let op: Naast het invullen van het profiel wordt er gevraagd om verplichte documenten te uploaden. Denk aan: een foto, diploma’s, motivatie, een toelatingstoets (die kom je vanzelf tegen), eventueel bewijs voor vrijstelling en aanvinken algemene voorwaarden en privacy statement. Zorg dus dat je deze documenten alvast bij de hand hebt

Toelatingsprocedure in stappen

Ontvangst van aanmelding in Campus 11. Hiervoor doorloop je alle stappen die hierboven zijn beschreven bij ‘inschrijving’.

Als je alles hebt ingevuld is er een controle door het secretariaat van de gegevens voor inschrijving, de toelatingstoets en toelatingseisen.

Bevestigen van een voorlopige inschrijving en opvragen van ontbrekende zaken.

Als we dit nodig vinden, is er een toelatingsgesprek met de directeur van de academie en/of een toelatingsonderzoek.

Het toelatingsgesprek kan bestaan uit:

  • Tweede controle van de gegevens voor inschrijving en toelatingseisen.
  • Mondelinge toetsing van de voorkennis van de student.
  • Peiling van de motivatie van de student.
  • Uitleg over het leerplan van de Academie, de lesdagen en de zelfstudie.
  • Verifiëring van de inschrijving.

Als je het proces doorlopen hebt en alles gecontroleerd is, ontvang je een schriftelijke bevestiging die de inschrijving definitief maakt. Binnen een maand ontvang je in dezelfde leeromgeving (Campus 11) een factuur voor het inschrijfgeld. Het eenmalige inschrijfgeld bedraagt: € 106,00 per inschrijving.

Na de definitieve inschrijving, heb je nog 2 weken wettelijke bedenktijd en kun je je kosteloos terugtrekken. Na die 2 weken gelden de algemene voorwaarden van de opleiding.

Meer info over het collegegeld en de betaling vind je op de pagina opleidingen.