Beroepsperspectief osteopaat

Het College voor Osteopathie Sutherland Amsterdam biedt een uitgebreide Hogere Beroeps Opleiding (HBO, NLQF-niveau-6). Na afronding van de opleiding en succesvolle aflegging van de examens, ben je in staat om je eigen particuliere praktijk te starten en je vrij te vestigen. De politiek en gezondheidszorg streven naar totaalanalyse en individuele casuïstiek, waardoor er steeds meer vraag is naar moderne visies op diagnostiek en therapie. Het beroep van osteopaat is niet langer slechts een aanvulling op de reguliere concepten, maar een op zichzelf staande en waardevolle praktijk.

Het huidige zorginfarct vraagt om een andere aanpak. Steeds meer artsen en specialisten verwijzen naar de osteopathie. Het Integraal Medisch Centrum (IMC) en het College Integrale Geneeswijzen (CIG) werken reeds samen met de ziekenhuizen in Amsterdam. In studies is al aangetoond dat osteopathie de druk op de zorg effectief (significant) kan verminderen.

Bovendien is het financiële aspect belangrijk en het College Sutherland staat al jaren garant voor een opleiding tot osteopaat die haar investering meer dan waard is. In Nederland hebben osteopaten hun eigen beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), en zijn er twee registers: het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF).

Beroepsperspectief osteopaat

Plek voor voldoende osteopaten

Momenteel zijn er ongeveer 1.000 osteopaten werkzaam in Nederland, wat neerkomt op slechts 1 op de 20.000 Nederlanders. Er is dus zeker ruimte voor nog 8.000 osteopaten! Door de juiste keuze te maken, namelijk het behalen van het diploma en je volledig in te zetten voor dit prachtige beroep, kun je een succesvolle toekomst in de osteopathie tegemoet gaan.

Wat voor werk vinden de osteopaten na hun opleiding College Sutherland?

  • 60% start direct na de Kliniek (Co-Therapie) en de examens met een zelfstandige praktijk. Na de kliniek en thesis kun je dus direct aan de slag!
  • 40% start na de Kliniek (Co-Therapie) in een groepspraktijk of gezondheidscentrum. De vraag naar groepspraktijken neemt fors toe. Dus na je studie kun je je meestal direct aansluiten bij een groepspraktijk. Er is een grote vraag naar nieuwe osteopaten in bestaande praktijken, want de wachtlijsten lopen vol.

Hoeveel verdient een osteopaat?

Onze afgestudeerden hebben in de praktijk ervaren dat ze binnen 1 à 2 jaar een goedlopende fulltime praktijk kunnen opbouwen. Hieronder vind je een overzicht van wat een osteopaat kan verdienen:

De omzet van een eigen praktijk hangt af van het aantal patiënten dat je hebt. Bijvoorbeeld: als je 90 euro per uur rekent, 8 uur per dag werkt gedurende 4 dagen per week en 46 weken per jaar werkt, dan kan je een omzet van €132.480 per jaar genereren.

Naast omzet heb je kosten, zoals huisvesting, beroepskosten, administratie en opstellen van de jaarrekening, rente en aflossing op financiering en eventueel personeel. Stel dat daar €75.000 aan kosten naartoe gaat, dan houd je 57.480 over aan winst, dat is twee keer modaal.

Voor een uitgebreide berekening met de verschillende onderdelen gespecificeerd kijk je hier.

Welke vacatures osteopathie zijn er?

Benieuwd welke vacatures osteopathie er allemaal zijn? Omdat je bijna bent afgestudeerd of omdat je benieuwd bent hoe een toekomstige baan eruit kan zien? Bekijk al onze vacatures via onderstaande knop.