College voor Integrale
Geneeswijzen Amsterdam

Klinisch onderwijs in de complementaire geneeskunde

Het laatste nieuws

Hier lees je het laatste nieuws over de opleding Medische Basiskennis, de opleiding Osteopathie, de opleiding Mesologie en ons nascholingsprogramma Perpetuum.

  • Patiënte, 42 jaar, opgezette buik met bijzonder veel pijn, eczeem, terugkerende infecties, vocht vasthouden. Regelmatig antibiotica en bekend met huidschimmel. Onderzoek: een ‘silent inflammation’ (laag-gradige ontsteking) van de darm. Oorzaak blijkt tarwe te zijn. Advies: darmflora opbouwen en alle granen weg laten.

  • Patiënte, 45 jaar met PDS (prikkelbaar darmsyndroom). Gefixeerde regio van de darm (ICV) en een slechte dunne darmfunctie. Nader onderzoek toonde een lactose-intolerantie aan. Minimale medicatie en een streng lactosevrij voedingsadvies was patiënte na zes weken klachtenvrij.

  • Patiënt 30 jaar, semi-prof wielrenner, met als klacht pijn in de linker bil, lies, heup en onderrug. Een half jaar door manuele therapie behandeld, zonder resultaat. Onderliggend probleem is een koemelk-intolerantie en een overbelasting vanuit granen / gluten (geen intolerantie). Mesologisch gezien is de darm met kruiden behandeld, koemelk en gluten afgeraden.

  • Vrouw van 39 jaar, niet fit, verkoudheid en koorts, misselijkheid en maagpijn, af en toe erge hoofdpijn. Voorafgaand een periode van stress in de privéomstandigheden. Onderzoek: een veel te lage productie van maagzuur. Met natuurlijke medicatie zijn alle klachten verdwenen. Meestal is onvermijdelijke stress goed hanteerbaar.

  • Een 36 jarige man, gestrest door zijn baan en thuissituatie. Klachten: beklemming op de borst, kortademigheid en hartkloppingen. Zijn lever en nieren werden met kruiden behandeld, daarnaast is hij psychologisch begeleidt op de vraag ‘ wat is jouw zin van je leven?’ Na een zestal maanden waren zijn klachten verdwenen, had hij een nieuwe baan en is zijn ECG om te zoenen.

  • Het CIG (College Integrale Geneeswijzen) is door de NRTO geaccrediteerd als volwaardig opleidingsinstituut, kwalitatief en professioneel. Hierdoor hebben wij registratie in het STAP-scholingsregister. Ons Instituut is daarmee een erkende opleidingsinstelling. Wij voldoen ook aan talloze andere accreditaties.

  • NLQF is het Nederlands Kwalificatieraamwerk (Europees EQF), die alle scholen inschaalt op haar niveau. Het NLQF heeft de opleidingen osteopathie, voltijds en deeltijd, aan het CIG (College Sutherland) ingeschaald op niveau 6, dat is Bachelor-niveau.

  • OsEAN (Osteopathic European Academic Network) timmert hard aan de weg. Dit netwerk speelt inmiddels een toonaangevende rol in het osteopathisch onderwijs in heel Europa, onder andere door de vele (internationale) programma’s die het netwerk aanbiedt.

  • Inmiddels loopt onze voltijdopleiding al weer vier jaar en neemt de toestroom van studenten elk jaar opnieuw toe. We zijn blij te merken dat meer en meer studenten ervoor kiezen om direct na hun middelbare schooltijd te starten met de opleiding Osteopathie.

  • Onder de naam Perpetuum zijn onze postacademische cursussen weer van start gegaan. Wij verzorgen postacademische cursussen én opleidingen in ons gebouw in Amsterdam aan de Contactweg. De cursussen worden verzorgd door onze docenten en bekende osteopaten uit binnen- en buitenland.

  • Sinds het jaar 2000 vindt in het Integraal Medisch Centrum te Amsterdam de klinische fase van de opleiding plaats. Gedurende de opleiding loopt de student ruim 700 uur stage bij osteopaten in het land. Daarvoor hebben we vele adressen die actief zijn, maar met de groeiende opleidingen zijn stageadressen altijd zeer welkom.

  • Ieder jaar weer een feestelijke aangelegenheid: onze diploma-uitreiking voor al onze afgestudeerde studenten. We zijn trots op al onze toppers en wensen iedereen veel succes.